Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Sea kayak στην Δυτική Μεσσηνία

Αν πιστεύετε οτι το καλοκαίρι έχει τελειώσει, κάνετε λάθος!! Οι πιο ζεστές και ήρεμες θάλασσες είναι τώρα. Έχοντας «μαζέψει» όλη τη ζέστη των προηγούμενων μηνών και απαλλαχτεί απο τα μελτέμια που την ταλαιπωρούσαν τον Αύγουστο, η θάλασσα της Δυτικής Μεσσηνίας είναι έτοιμη να μας χαρίσει μια ακόμα μοναδική εμπειρία.

Διήμερο για Sea Kayak στις δυτικές ακτές της νότιας Πελοποννήσου. Φεύγοντας από γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια, επισκεφτόμαστε και εξερευνούμε, το παρελθόν μέσα από τα νησάκια του συμπλέγματος των Μεσσηνιακών Οινουσών. Ασκηταρία, κάστρα, καταφύγια ναυτικών και λημέρια Πειρατών και Σαρακηνών κουρσάρων που έκρυβαν εκεί και τους θησαυρούς τους, αλλά και στιγμές χαλάρωσης σε γαλοπράσινα νερά, αποτελούν το σκηνικό της εξόρμησης μας.

http://outdoorway.gr/dash/228-Sea+Kayak+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1+%28%CE%BD.+%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7+%E2%80%93+%CE%92%CE%BF%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC+%E2%80%93+%CE%BD.%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1+%E2%80%93+%CE%8C%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CE%9D%CE%B1%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%29

Πρόγραμμα

Σάββατο: Σημείο συνάντησης και απόπλου αποτελεί το γραφικό  λιμανάκι της Μαραθούπολης, με πορεία Δυτική, για το βοριότερο νησί του συμπλέγματος των Μεσσηνιακών Οινουσών τη νήσο Πρώτη.

Φιλόξενη κατά το παρελθόν, για την αθηναϊκη μοίρα του Δημοσθένη, πριν πολιορκήσει  τους συγκεντρωμένους Σπαρτιάτες στη νήσο Σφακτηρία, θα προσφέρει και σε εμάς απάγκιο και σημείο εξερεύνησης. Καταφύγιο για τους θαλασσοπόρους κάθε εποχής από την αρχαιότητα έως και σήμερα, έχει σημαδευτεί με ανάγλυφες επιγραφές στις βραχώδης ακτογραμμές της που περιμένουν να τις εξερευνήσουμε και να αναζητήσουμε και εμείς με τη σειρά μας καλή τύχη στις πλεύσεις μας, όπως οι παλαιότεροι θαλασόλυκοι, αλλά και να απολαύσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά της και το βυθό της μοναδικούς κάλλους ομαρφιάς  αμμουδερής παραλία της Βούρλιας με τις μάσκες μας, μέσα στον ήσυχο όρμο, με τα πεντακάθαρα νερά.

Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ενδότερα του νησιού, επισκεπτόμαστε το γραφικό μοναστήρι της Γοργοπηγής, το μοναδικό κτίσμα επάνω στο σχεδόν ακατοίκητο νησί, ανάμεσα σε σώζοντα ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής, αλλά  και τα μισογκρεμισμένα σήμερα ασκηταριά, γεγονός που μαρτυρά ότι ο τόπος αυτός λειτούργησε ως χώρος περισυλλογής και απομόνωσης για ανθρώπους που ήθελαν να βρεθούν μόνοι μακριά από την κοσμική ζωή.

Κυριακή: Πρωϊνό ξύπνημα για όσους το επιθυμούν και σύντομη ανάβαση – περιήγηση στο κάστρο της Γιάλοβας ή Κάστρο του Ναυαρίνου που υψώνεται στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου του Κορυφασίου, έχοντας, σύμφωνα με τον λογοτέχνη Κώστα Ουράνη «μια θέα εξαίσιας γαλήνης και φωτεινής απεραντωσύνης». Θάλασσες, λίμνες και βραχώδεις κρυψώνες αποκαλύπτονται απά τα παρατηρητήρια του οχυρού, προσφέροντας απεριότριστη θέα στη λιμνοθάλασσα του Διβαρίου, στην μοναδικού σχήματος και φυσικής ομρφιάς παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στον όρμο του Ναυαρίνου αλλά και στο απέραντο ανεμπόδιστο μπλε του Ιονίου. Δικαίως αποτέλεσε διακαεί πόθο και κατέστησε περιζήτητο για κάθε κατακτητή της περιοχής στο πέρασμα του χρόνου.

Η ημέρα συνεχίζει με Sea Kayak. Και μάλιστα με έντονες εναλλαγές και αρκετά μίλια!

Με ορμητήριο τον όρμο της Βοϊδοκοιλίας, δίπλα από τη λίμνη της Γιάλοβας, περιοχή ενταγμένη στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα natura 2000 αφού αποτελεί τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της νότιας Ελλάδας και προσφέρει καταφύγιο σε άγρια ορνιθοπανίδα που έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε (πλήθος πουλιών όπως ερωδιοί, κιρκινέζια, αιγαιόγλαροι, φλαμίνγκος, ψαραετοί, βασιλαετοί και άλλα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά ξαποσταίνουν σε αυτό το φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον), βγαίνουμε δυτικά ακολουθόντας το δρόμο των θαλάσσιων χελώνων προς τα βαθιά που εδώ και αιώνες ακολουθούν, ενώ ακόμα επιστρέφουν για να ωοτοκίσουν. Κωπηλατούμε σε βαθιά μπλε νερά, κάτω από μεσαιωνικά κάστρα και ιστορικά ναυάγια, προσπαθώντας να ενστερνιστούμε τη πλούσια πολεμική ιστορία του τόπου, μέχρι να καταπλεύσουμε στην νήσο Σφακτηρία και περιμετρικά, καιρού επιτρέποντας να την ξεψαχνήσουμε.

Εντυπωσιακές σπηλιές με πολύχρωμα τοιχώματα, τα πυροβολεία του Τσαμαδού και του Ιμπραήμ, το μνημείο των νεκρών του Απριλίου 1825, η μαρμάρινη στήλη με τη μορφή του Σανταρόζα, το μνημείο των Ρώσων μαχητών της ναυμαχίας και το μνημείο του Πολ-Μαρί Βοναπάρτη, ανηψιού του Μεγάλου Ναπολέοντα, αλλά και στο διπλανό βραχονήσι Τσιχλή-Μπαμπά ο φάρος, μνημείο των Γάλλων μαχητών της ναυμαχίας και μία μεγάλη φυσική βράχινη αψίδα με 144 σκαλιά - σπηλιά-καταφύγιο πειρατών σε παλιότερες εποχές, περιμένουν τους σύγχρονους εξερευνήσεις μας.


Γιατί να συμμετάσχω σε μια εξόρμηση με την Outdoorway;

Μας αρέσει το βουνό, η θάλασσα, τα ποτάμια, τα φαράγγια, η φύση, και γενικά η ζωή στην ύπαιθρο αλλά και οι παρέες – δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων που εκεί δημιουργούνται. Μεγαλώσαμε έτσι, και μας αρέσει να μοιραστούμε και με άλλους παρόμοιες στιγμές, στο ύπαιθρο που ενίοτε ντύνονται με υπαίθριες δραστηριότητες. Χειμώνα ή καλοκαίρι, βουνό ή θάλασσα, Ελλάδα ή εξωτερικό, με ήπιες ή πιο απαιτητικές εξορμήσεις σας καλούμε να συμμετάσχετε σε κάποιο πρόγραμμα μας και να γνωρίσετε την προσέγγιση μας από κοντά.

Μαζί μας έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους βήματα εκατοντάδες παιδιά, πρόσκοποι, ορειβάτες, Canyoneers, διασώστες, και άλλοι φυσιολάτρες. Κάποιοι, από αυτά τα αρχικά ερεθίσματα, συνεχίζοντας, φτάσανε στις βαθμίδες των εκπαιδευτών σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες κάνοντας μας υπερήφανους για τις αξίες και την όρεξη που εν μέρει τους γαλουχήσαμε. Κάποιοι συνεχίζοντας να συμμετέχουν στις εξορμήσεις μας, αποτελούν τους πολύτιμους συνεργάτες της Outdoorway, μοιράζοντας το ίδιο πάθος στις νέες ομάδες συμμετεχόντων.


Γιατί Sea Kayak Trips;

Ο πιο άμεσος και ήπιος τρόπος να γευτείς το ναυτικό ταξίδι. Να γράψεις μίλια, να γυμναστείς, να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου, να δώσεις σώμα και ψυχή, στον αέρα, στην αλμύρα, στη ζέστη και στη κούραση, και να βιώσεις από κοντά την εξερεύνηση και την περιπέτεια.

Βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, να πετύχεις τους στόχους σου, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή, ενώ παράλληλα με το πιο ήπιο πλεούμενο να προσεγγίσεις χωρίς να διαταράξεις τη ζωή, παρθένα μέρη, άγριες ανάγλυφες ακτογραμμές, απόμερες θαλάσσιες αψίδες και σπηλιές, και ίσως καταφέρεις να συναντήσεις  τα θαλασσοπούλια, τις φώκιες, και τους άλλους «μόνιμους» κατοίκους των αναζητήσεων μας.

Η αίσθηση ότι καταφέρνω να πετύχω μια διήμερη διαβίωση στο ύπαιθρο, με ότι μπορώ με τις δυνάμεις μου να κουβαλήσω, η προετοιμασία, η συσκευασία, η στεγανοποίηση, το δέσιμο, το ταξίδι «κόντρα», το surf στο κύμα, το spray του νερού στο πρόσωπο, αποτελούν  μοναδικό τρόπο να κινητοποιήσεις το σώμα, τη ψυχή και το πνεύμα σου, ενώ οι εικόνες και τα  βιώματα που θα σου αποτυπωθούν θα αποτελούν για πολύ καιρό ανάμνηση του ταξιδιού.
Τα Outdoorway Sea Kayak Trips δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία στο θαλάσσιο καγιάκ. Εύκολα καινούργια και αξιόπλοα σκάφη, αρκετά σταθερά, για δύο άτομα, όπου η ισχύς εν την ενώσει μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε στις πιο απαιτητικές καταστάσεις παρέχονται από  την Outdoorway. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα σε πιο έμπειρους φίλους μας, που διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό να συμμετάσχουν στην παρέα μας, κωπηλατώντας το δικό τους σκάφος. Τέλος στις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο μηχανοκίνητο σκάφος συνοδείας ακολουθεί ή διακριτικά παρακολουθεί τη πορεία μας (περίπλου ή διάπλου), και ενίοτε «σιγοντάρει» στο κουβάλημα των υλικών διανυκτέρευσης.


Παρεχόμενος εξοπλισμός

Η Outdoorway θα φροντίσει, για το τεχνικό εξοπλισμό της εξόρμησης και θα σας εξοπλίσει με σταθερά και αξιόπλοα διθέσια Sea Kayak Sit on Top, όπου μπορείτε να διανύσετε μεγάλη απόσταση χωρίς να σπαταλήσετε πολύ ενέργεια, ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία για ανά πάσα στιγμή βουτιά στη θάλασσα. Επιπλέον σας παρέχεται όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός προώθησης, ασφαλείας και διάσωσης (κουπιά, σωσίβια, σωστικά, στεγανά δοχεία, κλπ), ενώ φροντίζουμε και για τον αθέατο ομαδικό εξοπλισμό της εξόρμησης, αυτοκίνητα συνοδείας, τρέιλερ, ομαδικά φαρμακεία, τηλεπικοινωνίες, υλικά ναυσιπλοήγησης κλπ


Μετακίνηση

Η μετακίνηση προς την Μαραθόπολη, έχει προβλεφθεί με ίδια μέσα, ενώ θα υπάρξει προσπάθεια κάλυψης κενών θέσεων ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν διαθέτουν δικό τους όχημα, αλλά και να μειωθεί στο κατά άτομο το κόστος μεταφοράς.

Info: Ο προτεινόμενος τρόπος μεταφοράς, car-pooling, είναι συμπληρωματική παροχή από εμάς, μη δεσμευτική για την υιοθέτησή του τόσο από εσάς όσο και εξασφάλισης θέσης από εμάς. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια συνδυασμού συμμετεχόντων, τόσο για να βοηθήσουμε αυτούς που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, όσο για να μειώσουμε στο ανά άτομο κόστος μεταφοράς, να προσεγγίσουμε δυσπρόσιτα σημεία όπου μισθωμένο τουριστικό λεωφορείου είναι αδύνατο να προσεγγίσει, αλλά και για να δημιουργήσουμε πιο εύκολα παρέες. Αν κατά τα άλλα δεν υπάρξουν διαθέσιμα αυτοκίνητα – θέσεις, θα πρέπει να εξετάσουμε άλλη εναλλακτική. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να συνδυάσουμε σημεία αφετηρίας – προορισμού, κοινού προγράμματος και ώρας αναχώρησης – επιστροφής.


Διαμονή - Διανυκτέρευση

Η διανυκτέρευση στη συγκεκριμένη εξόρμηση, έχει προβλεφθεί να γίνει σε κάποια απόμερη παραλία. Ο κάθε ένας συμμετέχοντας κατασκηνώνει με δική του ευθύνη, και με δικό του εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας αντίσκηνο ή όχι. Εμείς έχοντας μεγάλη εμπειρία σε wild Camping θα σας υποστηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα, σε ότι αφορά τις τεχνικές δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε αν χρειαστείτε βοήθεια. Αν τυχόν δεν διαθέτεται εξοπλισμό διανυκτέρευσης δείτε εδώ για δυνατότητα μίσθωσης ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Διατροφή – Σίτιση

Το απόγευμα – βράδυ του Σαββάτου, θα δειπνήσουμε σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι πάνω στην θάλασσα.

Κάθε άλλο γεύμα / snak θα πρέπει να προβλεφθεί από μέρους σας, καθώς επίσης και για τη λήψη υγρών για την αποτελεσματική ενυδάτωση σας (Υπολογίστε 3lt υγρά την ημέρα – άσκηση στο ύπαιθρο, με έκθεση σε ήλιο, και σε υψηλές θερμοκρασίες)


Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας;  
 

Μαγιό, καπέλο, γυαλιά, μακρυμάνικο για προστασία από τον ήλιο, αντηλιακό, πετσέτα, σνακ και πρωινά για τις 2 μέρες, αντίσκηνο (προαιρετικά), υπόστρωμα (προαιρετικά), υπνόσακο και φυσικά τουλάχιστον 6 λίτρα νερό.

Καθώς η μεταφορά όλων των πραγμάτων μας θα γίνει με τα kayak (μέσα σε στεγανά δοχεία), προσπαθήστε αυτά που θα πάρετε να είναι λίγα, χωρίς μεγάλο όγκο και βάρος. Βεβαιωθείτε ότι κουβαλάτε τα απολύτως απαραίτητα.


Κόστος συμμετοχής

Bοηθώντας μας να οργανωθούμε, κλείνοντας νωρίς θέση συμμετοχής, σας ανταμοίβουμε με Early booking τιμές, ενώ επιλέγοντας 4 δραστηριότητες από τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, κερδίζετε μια επιπλέον συμμετοχή σε δραστηριότητα της επιλογή σας.

Το κόστος συμμετοχής στην εξόρμηση ανέρχεται ανά περίπτωση ως εξής:
 • Early booking (Κατάθεση Προκαταβολής) (Έως 06/09/2015 στις 24:00): 80 Ευρώ / άτομο (ατομική συμμετοχή).
 • Early booking (Έως 06/09/2015 στις 24:00): 75 Ευρώ / άτομο (ομαδική συμμετοχή -2 ατόμων και πάνω)
 • Late booking (Από 07/09/2015): 90 Ευρώ / άτομο (ατομική συμμετοχή)
 •  Late booking (Από 07/09/2015): 85 Ευρώ / άτομο (ομαδική συμμετοχή -2 ατόμων και πάνω)
 • Ειδικές τιμές για Kayakers με δικό τους εξοπλισμό
Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ (23%)

Τι περιλαμβάνεται:
 • Ενοικίαση όλου του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού (kayak, κουπιά, σωσίβια, στεγανά δοχεία)
 • Μεταφορά όλου του τεχνικού εξοπλισμού Sea Kayak
 • Μεταφορά κατασκηνωτικού εξοπλισμού
 • Συνοδεία στο Sea Kayak από συνοδούς υπαίθριων δραστηριοτήτων
 • Συνοδεία στο Snorkeling από συνοδούς υπαίθριων δραστηριοτήτων
 • Ομαδικός εξοπλισμός ασφάλειας και διάσωσης
 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Loyalty της Outdoorway
 • Παροχή εκπτώσεων για αγορά νέου εξοπλισμού από το Outdoorway για κάλυψη αναγκών σας για την εξόρμηση
 • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη έναντι Προσωπικού ατυχήματος
 • Οργάνωση Car-pooling
 • Ποιοτικές φωτογραφίες και άμεση διανομή

Σας αρέσει κάποια από τις εξορμήσεις μας, μοιραστείτε την με τους φίλους σας και κερδίστε έκπτωση στο ποσό συμμετοχή σας.

Η διαδικασία:
1. Βεβαιωθείτε ότι θα έρθετε!
2. Κοινοποιήστε την εκδήλωση στον τοίχο σας.
3. Προσκαλέστε 50 τουλάχιστον από τους γνωστούς και τους φίλους σας.
4. Γνωστοποιήστε τις ενέργειες σας με προσωπικό μήνυμα στον Χρήστη Outdoorway E-shop ή στη σελίδα Outdoorway, ώστε να σας αποδοθεί επιπλέον 10% έκπτωση στο ποσό συμμετοχής σας.


Highlights Εξόρμησης
 • Διήμερη εξόρμηση Sea Kayak
 • Wild Camping
 • Σπηλιές με πολύχρωμα τοιχώματα
 • Υποβρύχιο ψάρεμα


Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Πληρωμής – Πολιτική Ακυρώσεων

Για την οργάνωση της εξόρμησης, (εξατομικευμένη ασφαλιστική κάλυψη, τήρηση αναλογίας συνοδών-συμμετεχόντων, οργάνωση τοπικών μεταφορών, μίσθωση απαραίτητου εξειδικευμένου εξοπλισμού), είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, από τους ενδιαφερόμενους καθώς και η κατάθεση του ποσού προκαταβολής της συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015 και να αποστείλουν στο info@outdoorway.gr το αποδεικτικό κατάθεσης της προκαταβολής για την εξόρμηση.

Η προκαταβολή ανέρχεται στο 50% της αξίας του προγράμματος, και πρέπει να γίνει σε κάποιον από τους λογαριασμούς που βρίσκονται στο ακόλουθο link με δικαιούχο τον Βασίλη Μαργαρίτη, αναφέροντας ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και την ημερομηνία της εκδήλωσης.

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει την πρώτη ημέρα της εξόρμησης.

Στις εξορμήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει τον έγκυρων συμμετοχών (Συμπλήρωση Φόρμας συμμετοχής – κατάθεση ποσού προκαταβολής).

- Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και δεκαπέντε ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εξόρμησης επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό. Αν η ακύρωση γίνει από δεκαπέντε ημέρες έως και επτά ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται το μισό (50%) καταβληθέν ποσό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο επταήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.


Facebook Event (για άμεση ενημέρωση)

Φωτογραφίες από προηγούμενη εξόρμηση.


Χρήσιμα Info
 • Έναρξη συμμετοχών:     Παρασκευή 14/09/2015
 • Λήξη συμμετοχών:        Πέμπτη   10/09/2015
 • Early booking:              Πέμπτη 03/09/2015
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών:   4 άτομα
 • Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:   16 άτομα
 • Όροι συμμετοχής: Όροι συμμετοχής εξορμήσεων Outdoorway
 • Κάθε σημαντική επιπλέον πληροφορία (ακυρώσεις, αλλαγή προγράμματος, καθορισμός σημείο συνάντησης) αποστέλλεται με E-mail σε όσους έχουν εξασφαλίσει έγκυρη συμμετοχή.
 • Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνεται πρώτοι για τις επόμενες εξορμήσεις μας ή τις προσφορές του καταστήματος μας.
 • Συντελεστές εξόρμησης (σημειώστε τα τηλέφωνα – χρειάζονται):
  • Βασίλειος Μαργαρίτης:    6973352579
  • Δήμητρα Στέρπη:            6974868656        


Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία καλέστε την Outdoorway στα τηλέφωνα 2109564772 – 6973352579 ή στείλτε E-mail στο info@outdoorway.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου