Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, από τις 14 έως τις 22 του μήνα, στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite (ενάμισι ναυτικό μίλι από την ακτή). Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης, το οποίο διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένος, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Αυτές τις ημέρες κορυφώνονται οι προπονήσεις των αθλητών. Η διεξαγωγή για δεύτερη φορά του Πρωταθλήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έρχεται ως αποτέλεσμα της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης το 2011 στην Καλαμάτα, αλλά και των δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων Μεσογείου (2010 και 2011). Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2013 στο Δήμο Καλαμάτας, το ΝΑΣΚ «Αίολος» και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση Ελεύθερης Κατάδυσης ετησίως στον κόσμο και στο παρελθόν έχει διοργανωθεί σε πόλεις όπως: Βανκούβερ/Καναδάς, Ίμπιζα/Ισπανία, Σαρδηνία/Ιταλία, Σαρμ ελ Σέιχ/Αίγυπτος, Οκινάουα/Ιαπωνία, Λονγκ Άιλαντ/Μπαχάμες, Νίκαια/ Γαλλία κ.ά. Πάντοτε, δε, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, από πολλές χώρες. Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 200 αθλητές από 34 χώρες, 30μελής οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά. Η διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής της, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σημειώνεται πως για την εξυπηρέτηση των αγώνων απαγορεύεται η κολύμβηση σε δίαυλο με πλάτος 10 μέτρων έμπροσθεν του Elite, ο οποίος εκτείνεται έως τους πλωτούς σημαντήρες που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στην εν λόγω περιοχή. Λόγω της κίνησης μεγάλου αριθμού σκαφών στο συγκεκριμένο χώρο, συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης πλησίον αυτού κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή από 09.00 έως 16.30.http://www.aidaworldchampionships.com/https://www.facebook.com/pages/Aida-Individual-Depth-World-Championship/482078701803553?fref=ts
http://www.aidaworldchampionships.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου