Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

BICYCLE FILM FESTIVAL: MTB FUN TRIALS ADVENTURE- ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2011!!!


Το 1ο MTB Fun Trials Ride 2011 που διοργανώνεται από το Cyclist το Δεκέμβριο του 2011, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Bike Film Festival είναι ένας αγώνας-παιχνίδι για μεγάλα παιδιά στο δάσος με τη χρήση mountain bikes.

Στόχος του παιχνιδιού είναι οι συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν μια διαδρομή στο δάσος χωρίς σήμανση προσανατολιζόμενοι με τη βοήθεια ενός roadbook, χάρτη, πυξίδας κοντερ και GPS κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να περάσουν από 4 μικρές δοκιμασίες που θα τεστάρουν την τεχνική και ισορροπία τους στο ποδήλατο. Θα υπάρξει βαθμολόγηση του συνολικού χρόνου που θα κάνουν για τη διαδρομή, της πληρότητας του εξοπλισμού τους (για προσανατολισμό/ασφάλεια) και για τις 4 δοκιμασίες. Αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού.

Πιο αναλυτικά, η διαδρομή ακολουθεί κυρίως δασικούς δρόμους αλλά και λίγα εύκολα μονοπάτια μέσα στο δάσος του κτήματος Τατοϊου (ακα Πάρκο Τσε Γκεβάρα) σε συνολικό μήκος 16,5 χιλιόμετρα με μια ανάβαση 100 μέτρων στην αρχή και επιπλέον 180 μέτρων προς το τέλος. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής, θα υπάρχουν 4 σημεία στα οποία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σταματήσουν και να εκτελέσουν από μια «τεχνική κίνηση» όπως ισορροπία σε ευθεία γραμμή ή σλάλομ χωρίς να πατήσουν το ποδι τους στο έδαφος. Στα σημεία αυτά θα υπάρχουν κριτές που θα βαθμολογούν την επίδοση των συμμετεχόντων και θα καταγράφουν τη βαθμολογία σε καρτέλα που θα φέρει ο συμμετάσχων μαζί με ειδική σφραγίδα.
Η διαδρομή δεν θα είναι σηματοδοτημένη όπως στους κοινούς αγώνες ΜΤΒ, αλλά στην εκκίνηση θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα ένα τυπωμένο roadbook, στο οποίο θα περιγράφεται η πορεία (διασταυρώσεις, σημάδια κλπ) και πώς να την ακολουθήσει κανείς. Η διαδρομή που θα περιγράφεται στο κάθε roadbook θα είναι μέχρι το επόμενο σημείο ελέγχου, όπου όταν φτάνει ο συμμετάσχων θα του δίνεται το roadbook για το επόμενο τμήμα της διαδρομής. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς δέκτη GPS και χάρτη (αν έχει). Απαραίτητα για τον προσανατολισμό θεωρούνται η πυξίδα και το κοντεράκι για τη μέτρηση της διανυθείσας απόστασης.

Στην εκκίνηση του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πάρουν αριθμό συμμετοχής και να τον κρεμάσουν στο τιμόνι του ποδηλάτου τους με τη βοήθεια των παρεχόμενων δεματικών, ενώ θα πρέπει να επιδείξουν τον εξοπλισμό ασφαλείας και προσανατολισμού στους κριτές ώστε να βαθμολογηθούν για το πόσο πλήρης είναι (θετικά βαθμολογείται η ύπαρξη κράνους/γαντιών, τρόμπας, σαμπρέλας, πολυεργαλείου, φαρμακείου, χάρτη Πάρνηθας, πυξίδας και GPS).

Στον τερματισμό θα καταγραφεί ο χρόνος που έκανε ο κάθε συμμετάσχων και θα δοθούν ανάλογοι βαθμοί. Σε αυτούς θα προστεθούν οι βαθμοί που θα έχει συγκεντρώσει ο κάθε ένας στην καρτέλα του και θα βγει η συνολική του βαθμολογία.
Αν κάποιος δεν καταφέρει να εμφανιστεί σε έναν από τους 4 σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής και δεν προσπαθήσει καν κάποια από τις δοκιμασίες, τότε θα υφίσταται απώλεια βαθμών από το σύνολο που θα συγκεντρώσει.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι ισοβαθμούντες θα πρέπει να εκτελέσουν δοκιμασία ισορροπίας και ταχύτητας στην περιοχή του τερματισμού ώστε να κριθεί ποιος θα είναι πρώτος και ποιος όχι…https://www.facebook.com/events/265644103488407/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου