Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Υποβρύχιο Ράγκμπυ - O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΑΛΙΣ

Πώς παίζεται το Υποβρύχιο Ράγκμπυ

Το υποβρύχιο ράγκμπυ παίζεται σε πισίνα βάθους 3,5 – 5 μέτρων. Παίζουν δύο ομάδες των έξι ατόμων. Κάθε ομάδα έχει το καλάθι της στον πάτο της πισίνας. Στόχος της κάθε ομάδας είναι να βάλει την μπάλα στο καλάθι της άλλης. Οι παίχτες χρησιμοποιούν μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα και βουτάνε εναλλάξ κρατώντας την αναπνοή τους. Η μπάλα είναι βαριά και βυθίζεται στο νερό. Επιτρέπεται κανείς να κρατήσει τον παίκτη που έχει την μπάλα και γενικά να προσπαθήσει να του πάρει την μπάλα. Εκεί οφείλεται και το όνομα “ράγκμπυ”. Δεν επιτρέπονται, ωστόσο, χτυπήματα, λαβές και γενικά οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει τον αντίπαλο. Επίσης, απαγορεύεται να “επιτεθεί” κανείς στον εξοπλισμό του αντιπάλου ή σε παίχτη που δεν έχει την μπάλα.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΑΛΙΣ
Ο σύλλογος Φysalis υπάρχει ως ομάδα από το 2012. Ξεκίνησε, όταν ορισμένα από τα ιδρυτικά του μέλη, αφού γνώρισαν το υποβρύχιο ράγκμπυ στο εξωτερικό, θέλησαν επιστρέφοντας στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα. Σύντομα, δημιουργήθηκε ένας πυρήνας φανατικών οπαδών του αθλήματος, στον οποίον προστίθονταν όλο και περισσότερα μέλη, με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη για κάτι πιο οργανωμένο, παράλληλα όμως μη κερδοσκοπικό. Έτσι, μέσα στο 2013, περίπου έναν χρόνο μετά την πρώτη μας συνάντηση, δημιουργήθηκε ο σύλλογος Φysalis.
Βασικό αντικείμενο του σωματείου μας είναι το άθλημα του υποβρυχίου ράγκμπυ. Στόχος μας είναι η διάδοση του συναρπαστικού αυτού αθλήματος στο ευρύ κοινό και η ανάδειξή του ως ενός από τα πρωταγωνιστικά αθλήματα υγρού στίβου. Παράλληλα προς το υποβρύχιο ράγκμπυ λειτουργεί στο πλαίσιο του συλλόγου μας και το τμήμα της άπνοιας.
Το ενδιαφέρον μας εκτείνεται γενικότερα σε οτιδήποτε έχει σχέση με το υγρό στοιχείο, και έτσι προσπαθούμε να έχουμε δραστηριότητες και σε άλλους συγγενείς τομείς, όπως είναι οι αυτόνομες καταδύσεις ή η κολύμβηση.
Οι προπονήσεις της ομάδας μας για το νέο έτος διαμορφώνονται ως εξής..
Προπόνηση Υποβρυχίου Ράγκμπυ τώρα 3 φορές την εβδομάδα:
Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30-21.30 στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Γλυφάδας.
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30-22:00 στο Κλειστό Προπονητήριο Καταδύσεων του Αγίου Κοσμά.


Προπόνηση για βελτίωση τεχνικής και φυσικής κατάστασης 3 φορές την εβδομάδα:
Κάθε ΤΡΙΤΗ 21.30-23:00 στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Πανιωνίου με τον προπονητή Δημήτρη Κούμουλο.
Κάθε ΠΕΜΠΤΗ 21.30-23:00 στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Πανιωνίου.
Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00-14:00 στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου