Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σχολή Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης kaλαματας

Η σχολή («αρχαρίων») απευθύνετε σε ενηλίκους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ιστιοπλοΐα.

Διαρκεί περίπου δύο μήνες και περιλαμβάνει 8 θεωρητικά και 16 πρακτικά μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και τα πρακτικά Σάββατο ή Κυριακή με ένα από τα εκπαιδευτικά σκάφη μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές, η σχολή διαρκεί λιγότερο, με προπονήσεις και Σάββατο και Κυριακή.

Οι μαθητές παίρνουν μία πρώτη εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, ναυτιλία, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν, αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να «κουμαντάρουν» ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.

Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων / προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Οι ομάδες προπονούμενων/εκπαιδευόμενων σε κάθε σκάφος αποτελούνται συνήθως από 7-8 άτομα (και από τον προπονητή/εκπαιδευτή). Στα θεωρητικά μαθήματα μπορεί να συνενώνονται περισσότερες από μία ομάδες.

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στην ειδική αίθουσα εκπαίδευσης του ΑΙΟΛΟΥ στον προλιμένα Καλαμάτας. Η βάση των σκαφών ανοιχτής θάλασσας είναι στη Μαρίνα Καλαμάτας.

Από την σχολή του συλλόγου που λειτουργεί επί μία εικοσιπενταετία εχούν αποφοιτήσει έως σήμερα 700 περίπου μαθητές (το 80% των ανθρώπων που ασχολούντε με την ιστιοπλοϊα στην πόλη μας) και το συνολικό κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 300 € που θεωρείται το χαμηλότερο σε κόστος από όλες τις σχολές Α/Θ.

Επικοινωνία και πληροφορίες για συμμετοχή στην σχολή στο e-mail naskeolos@yahoo.gr

στο κινητό 6936726228 και στην γραμματεία του συλλόγου ( τηλ. 27210.85382 & φαξ 27210.63103) Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή απο ώρα 13.00 έως και ώρα 17.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου