Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μια τεράστια Αναρρίχηση πάρκο στην Πελοπόννησο

https://www.alternagreece.com/listing/an-enormous-climbing-park-in-peloponnese/ 

Μια πόλη με περίπου 6000 κατοίκους, το Λεωνίδιο είναι χτισμένο σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Πάρνωνα, στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Υψώνεται πάνω από τα σπίτια σαν ένα γιγάντιο φλογερό καταρράκτη είναι ένα σαγόνι-ρίψη, 250-μετρητή, κόκκινο ασβεστόλιθο βράχο.

 

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Λεωνίδιο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ένα τεράστιο αναρρίχηση στο πάρκο. Κατά τη στιγμή της γραφής υπάρχουν περίπου 300 γραμμές και καταμέτρηση. Το τεράστιο δυναμικό είναι προφανής: Λεωνίδιο έχει μεταμορφωθεί σε μια αναρρίχηση «εργοτάξιο», με νέα βράχους και τις διαδρομές ανεβαίνει πυρετωδώς.
 Οι περισσότεροι γκρεμούς δεν βρίσκονται ακριβώς πάνω από την πόλη, αλλά στους γύρω λόφους. Ο βράχος είναι εξαιρετικά χαρακτήρισε ασβεστόλιθο, και αναρρίχηση είναι ευχάριστη και ποικίλο: ατελείωτες στήλες ηφαιστειακή τέφρα, λείους τοίχους σγουρός, σπηλιές με σταλακτίτες, γκρι τοίχους balancy.
 Το κοίλο κόκκινο βράχο είναι φυσική ασπίδα της πόλης ενάντια κακές καιρικές συνθήκες. Κατά συνέπεια, το Λεωνίδιο είναι ίσως ένας από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το χειμώνα αναρρίχηση: το κλίμα είναι πολύ ήπια, οι βροχοπτώσεις είναι συνήθως σύντομη, και η κοιλάδα απολαύσετε σε όλο ηλιοφάνεια.
 Ένα από τα πιο δημοφιλή γκρεμούς είναι Hot Rock, που βρίσκεται στο αριστερό άκρο της Κοκκινόβραχος (το τεράστιο κόκκινο πρόσωπο), με εξαιρετική θέα το Λεωνίδιο και τη θάλασσα. Υπάρχουν επί του παρόντος 18 διαδρομές βαθμολογούνται κυρίως μεταξύ 6β-7b.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
Από το Λεωνίδιο, οδηγείτε προς το χωριό Vaskina. Ο δρόμος ανηφορίζει μέσα από μια σειρά στροφές φουρκέτα. Παρκάρετε στην 6η στροφή φουρκέτα, περίπου 2,9 χιλιόμετρα από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης του Λεωνιδίου (37.173218, 22.84611). Περπατήστε σε μια πλαγιά σάρα και ακολουθούν τα κόκκινα σημάδια στη μεγάλη βεράντα. Διάρκεια διαδρομής: 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου