Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Brainwaves Lousios

Ολοένα και μεγαλύτερη πέραση έχουν τα extreme σπορ . Extreme σπορ, σημαίνει αδρεναλίνη,  ένταση, συγκίνηση, μάχη με τα στοιχεία της φύσης και φυσικά επιστροφή σε αυτή.
Γιατί για να κάνεις extreme σπορ θα πρέπει να γίνεις ένα με την φύση, να γευτείς την ομορφιά της και να πάρεις μία εικόνα από την… αγριάδα της. Στοιχεία που σου εξασφαλίζει το καγιάκ και το ράφτινγκ, τα σπορ των ποταμών.
Τα ποτάμια λένε οι ποιητές είναι αυτά που τρέχουν το νόημα του κόσμου, με την ορμή τους και το ρεύμα τους. Αυτό το νόημα θέλουν να φτάσουν οι αθλητές που κάθε τόσο παίρνουν τα όρη και τα βουνά για να φτάσουν σε απότομα φαράγγια και πλαγιές, για να μπουν με τα σκάφη τους στο νερό και να πάνε σε μέρη που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς.
Μόνο κάνοντας ράφτινγκ, μόνο κάνοντας καγιάκ. Ας ξεχωρίζουμε όμως τις δύο έννοιες. Τι είναι το ράφτινγκ, τι είναι το καγιάκ; Το καγιάκ είναι το σπορ στο οποίο το σκάφος χωράει ένα άτομο, το κάνεις μόνος σου και για να το κάνεις καλά, χωρίς να κινδυνεύεις, χρειάζεται η κατάλληλη εκπαίδευση. Το ράφτινγκ από την άλλη είναι πιο ομαδικό σπορ. Στο σκάφος μπαίνουν πολλά άτομα και υπάρχει ένας οδηγός που κάνει το κουμάντο.
Σε κάθε περίπτωση η μαγεία των ποταμών, ο συνδυασμός του υγρού στοιχείου με τις απότομες πλαγιές, τα δάση, τα φαράγγια και τα βουνά, είναι στοιχεία που σε συναρπάζουν, στοιχεία που σε κάνουν να γίνεις ένα με την φύση.

Το Extreme Greece είπε να πάρει μία γεύση από την μαγεία αυτή και μίλησε με τον εκπαιδευτή καγιάκ και ράφτινγκ, Σπύρο Μπαρμπαρέσο του Alpin Club. «Είναι ένα σπορ που σου δίνει την δυνατότητα να πας σε μέρη όπου η φύση είναι παρθένα, σε μέρη που δεν μπορείς να πας αλλιώς.
Μέσα από αυτό διασχίζεις ποτάμια, φαράγγια, ακόμα και καταρράκτες που σου δίνουν μία άλλη αίσθηση για την ζωή και ακόμα σε κάνουν να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου. Έρχεσαι πιο κοντά με την φύση και όσο περισσότερο κάνεις, τόσο περισσότερο το αγαπάς» τονίζει.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι τελευταία υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τους ανθρώπους και ολοένα και περισσότερος κόσμος επιδίδεται σε αυτό. Είναι ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για να έρθει κοντά με την φύση και μία διέξοδος για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το καγιάκ και το ράφτινγκ σου δίνει τον τρόπο για να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με εναλλακτικές δραστηριότητες που σε φέρνουν κοντά με την φύση. Και πιστεύω ότι αυτό πλέον το έχουμε ανάγκη όλοι μας».
Που όμως μπορούμε να κάνουμε ράφτινγκ- καγιάκ και ποια είναι τα μέρη που «δραπετεύουν» κάθε τόσο οι Πατρινοί fans των ποταμών; «Υπάρχουν αρκετά πανέμορφα μέρη γύρω μας, χρειάζεται μόνο να τα ανακαλύψουμε» τονίζει ο Σπύρος Μπαρμπαρέσος
«Εγώ θα πρότεινα όμως τον Εύηνο ποταμό, γιατί υπάρχει μία παρθένα φύση που μας περιμένει για να την χαρούμε, υπάρχει σχετική πίστα που είναι κατάλληλη για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σπορ και γιατί στο συγκεκριμένο ποταμό υπάρχουν οικολογικές εγκαταστάσεις που διευκολύνουν τους ταξιδιώτες – αθλητές
https://www.youtube.com/watch?v=XinCYIl9Q6w 
https://spyrosbarbaresos.wordpress.com/ 
https://www.facebook.com/Brainwaves-Lousios-772347596125216/timeline/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου