Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πεζοπορία στα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης







Την επόμενη Κυριακή 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα χωριά Τραχήλα, Λαγκάδα και Θαλάμες.
   Σε μερικά από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της Μανιάτικης γης θα περπατήσουμε την επόμενη Κυριακή σε μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τέρμα τον παραθαλάσσιο οικισμό της Τραχήλας. Την Τραχήλα που αντλεί την ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία της από την απομονωμένη της θέση. Μια θέση στο τέλος ενός αδιέξοδου ασφαλτόδρομου με μοναδικό προορισμό την Τραχήλα με το όμορφο, γραφικό λιμανάκι της και τις χαρακτηριστικές βραχώδεις και σπηλαιώδεις ακτές της.
    Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το τέλος του χωριού επάνω στο μονοπάτι που ανηφορίζει προς το χωριό Λαγκάδα από όπου θα κατευθυνθούμε προς το οικισμό Θαλάμες. Από τι Θαλάμες θα συνεχίσουμε σε δεύτερο μονοπάτι που κατευθύνεται πίσω προς τη Τραχήλα και βγάζει στη είσοδο του χωριού. Οι οικισμοί Θαλάμες και Λαγκάδα είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί και προστατεύονται. Εκεί θα κάνουμε στάση από το περπάτημά μας για να απολαύσουμε τα πανέμορφα και μοναδικά αυτά χωριά που αποτελούν χαρακτηριστικά πολεοδομικά δείγματα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.
ώρες πορείας: 5-6
βαθμός δυσκολίας: 1
Στην εξόρμηση αυτή θα περπατήσει μαζί μας και ο ορειβατικός σύλλογος Τρίπολης (ΕΟΣ)
Αναχώρηση στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 27210 97733) και στο τηλ. 6938273894, 6977716580. Δηλώσεις συμμέτοχης το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 14/3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου