Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Τελικά αποτελέσματα Aegean Regatta 2013

 Την τελευταία ημέρα της Aegean Regatta, σκάφη και αγωνιζόμενοι προετοιμάζονταν από νωρίς για την κάλυψη της σημερινής inshore ιστιοδρομίας.
Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειράμετά τη Σκιάθο.
Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη, με χαρακτηριστικήαρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια.
Την τελευταία ημέρα της Aegean Regatta, σκάφη και αγωνιζόμενοιπροετοιμάζονταν από νωρίς για την κάλυψη της σημερινής inshore ιστιοδρομίας.
Τελευταίες ρυθμίσεις, καθώς και μελέτη τακτικής, απασχόλησαν κυβερνήτεςκαι πληρώματα, οι οποίοι θα πάλεψαν σήμερα για μία θέση στο βάθρο κάθεκατηγορίας.
Η αγωνία των ιστιοπλόων ήταν εμφανής, καθώς ήταν η τελευταία ευκαιρία τουςνα αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τα ORC club, μπροστά από το λιμάνι τηςσκοπέλου, για την coastal ιστιοδρομία τους, η οποία περιελάμβανε τη διέλευσηαπό τα νησάκια Άη Γιώργης και Μικρό, προτού επιστρέψουν στο λιμάνι.
Η ένταση του ανέμου κυμαινόταν στους 10 με 12 κόμβους, προσφέρονταςιδανικές συνθήκες στο στόλο, για το τελευταίο coastal της Aegean regatta.Τα σκάφη αφού καβατζάρισαν το πρώτο σημείο στροφής, κατευθύνθηκανπλαγιοδρομία, παράλληλα με τη Σκόπελο προς τον Αη Γιώργη.
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των σκαφών ήταν εμφανής, αναγκάζοντας ταπληρώματα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για την κάλυψη των τελευταίωνμιλίων της ρεγκάτας.
Σύντομα, τα πρώτα σκάφη πλησίασαν τα δύο νησιά, και το ένα μετά το άλλο,αφού άλλαξαν την πορεία τους, βιράρισαν τα μπαλόνια τους και κατευθύνθηκανπίσω προς το λιμάνι της σκοπέλου, για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού.
Τα IRC και ORCi, είχαν προγραμματισμένη για σήμερα μία κούρσα όρτσα-πρίμα.Αρχικά, σειρά είχαν τα IRC, και αμέσως μετά τα ORCi. Ο θαλάσσιος στίβοςήταν στημένος κάτω απ’το νησί της Αλόννησου, το οποίο προσέφερε ιδανικέςσυνθήκες, με χαμηλό κυματισμό και σταθερό αέρα, δίνοντας τη δυνατότηταστα σκάφη να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες και να προσφέρουν έντονοθέαμα.
Ολοκληρώνοντας την τελευταία ιστιοδρομία της διοργάνωσης, και με ταπρωτοπόρα σκάφη πολύ κοντά βαθμολογικά, κυβερνήτες και πληρώματαέδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό καιανεβάζοντας το θέαμα στα ύψη.Ως επισφράγισμα της Aegean Regatta 2013, ακολούθησε μια λαμπρή τελετήαπονομής!
Σε συνδυασμό με την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων της Σκόπελου, το νησίαποτέλεσε έναν ιδανικό σταθμό τερματισμού της φετινής Regattaς.
H 13ηΑegean Regatta στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας αυξημένοαριθμό συμμετεχόντων, με έντονο το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθε.
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθούν οιπρογραμματισμένες ιστιοδρομίες, και να προσφέρουν σε αγωνιζόμενους καιθεατές, το όμορφο θέαμα και ανταγωνισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

ΣΥΝΔΕΣΜΟ:  

http://www.aegeanregatta.gr/el/race-results/284-final-results-aegean-regatta-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου