Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Ψηλορείτης race! Κυριακή 2 Ιουνίου 2013!!!

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Η ιδέα για ένα ορεινό αγώνα στην Κρήτη, με υψηλές όμως διεθνείς προδιαγραφές, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2008 στον Όλυμπο. Η αγάπη μας για το βουνό που ανατράφηκε ο Κρηταγενής Δίας, τον Ψηλορείτη, η προβολή της φυσικής ομορφιάς τού ορεινού του όγκου αλλά και όλης της Κρήτης, μεταμόρφωσε τελικά την ιδέα σε πράξη. Με τη συμπαράσταση και την αγκαλιά των ανθρώπων που αγαπούν την Κρήτη και λατρεύουν το ορεινό τρέξιμο στη φύση, οργανώνουμε αυτό τον αγώνα που έχει την επωνυμία "Psiloritis Race" (PR).
Ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Ο αγώνας, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά περίπου ωρών. Γι' αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Psiloritis Race (PR) θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης.
Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα Psiloritis Race για να φιλοξενηθούν όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα, καθώς επίσης και ένα χώρο στο Facebook που αγκαλιάστηκε από 4500 φίλους από όλο τον κόσμο. Η ανταπόκριση έχει υπερβεί κατά πολύ κάθε προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία, μέσω της οργανωτικής αρτιότητας αυτού του καινοτόμου αγώνα που με πολύ μεράκι και φροντίδα διοργανώνεται, στοχεύει στην προσέλκυση από χρονιά σε χρονιά όλο και περισσότερων αθλητών .
Με τη δική σας συμμετοχή, είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές είτε ως θεατές, αλλά και τις ιδιαίτερα χρήσιμες επισημάνσεις σας ή τα σχόλιά σας, θα μας βοηθήσετε να στοχεύσουμε σε ένα άριστο αποτέλεσμα αφού ο αγώνας ανήκει αποκλειστικά σε σας. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον αγώνα με όποιον τρόπο επιλέξετε εσείς.
Τρέξε στα βήματα του Δία.ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Highslide JSΗ 1η Νοεμβρίου 2012 είναι η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για τον 4ο Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, θα δεχτεί φέτος 250 αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τις οργανωτικές δυνατότητες. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση  www.psiloritisrace.com. Mε τη συμπλήρωση του αριθμού των συμμετεχόντων (250)  η περίοδος των εγγραφών λαμβάνει τέλος. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής για το οποίο όσοι αθλητές εγγραφούν πριν την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν έκπτωση 20%, από 1η Ιανουαρίου 2013 και έως και την 28η Φεβρουαρίου ισχύουν ως έχουν, από 1η Μαρτίου έως και την 30η Απριλίου 20% αύξηση και απο 1η Μάιου έως και την ημέρα του αγώνα  40% εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη». 
ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 7.30 π.μ από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας. Οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων .  Από αυτά τα 16,5 χλμ είναι σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ  η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι  έξι (6) ώρες και τριάντα (30) λεπτά. Συνολικά σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δέκα (10) σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές και θα δοθούν αναμνηστικά.
Τρέξε στα βήματα του Δία

http://www.psiloritisrace.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου