Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Spetses Classic Yacht Race 2012» ένας διαφορετικός ιστιοπλοϊκός αγώνας...









Η ναυτική παράδοση των Σπετσών όπως και η Ελληνική Επανάσταση έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη δημιουργία του συγκεκριμένου αγώνα. Η περηφάνια των ναυτικών καθόρισε την Ελληνική Επανάσταση, ενώ οι καραβομαραγκοί του νησιού, ακόμα και σήμερα, συνεχίζοντας την παράδοση, κατασκευάζουν Καΐκια. Σχετικά με τη συγκεκριμένη παράδοση, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που κάνει τον αγώνα να ξεχωρίζει, είναι η συμμετοχή των Κλασσικών Καΐκιών μαζί με τα Κλασσικά Σκάφη. Ο συνδυασμός των τριών σταθερών αξιών των Σπετσών μαζί με μια διεθνούς επιπέδου οργάνωση δημιουργούν ένα αξέχαστο γεγονός.
Στους φετινούς αγώνες προβλέπεται η αύξηση συμμετοχών από ναυτικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και η προσθήκη περισσότερων ιστιοδρομιών στο πρόγραμμα των αγώνων.
Επιπλέον, ένα νέο στοιχείο του φετινού αγώνα είναι η διαδραστικότητα με τους θεατές: Στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα σε οθόνες με παράλληλη ζωντανή μετάδοση από σχολιαστές. Επίσης, όσοι επιθυμούν να ζήσουν τον παλμό των αγώνων από κοντά, θα παρέχεται η δυνατότητα να μεταφερθούν με καΐκια στη θάλασσα.
Από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών 2012. Ο αγώνας αυτός, είναι μια γιορτή που αναδεικνύει όλες τις ομορφιές που διαθέτει η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ένδοξα κλασσικά σκάφη στην Ελλάδα με φόντο το πανέμορφο νησί με την πλούσια ναυτική και ναυπηγική παράδοση, η οποία είναι απαράμιλλη στη Μεσόγειο.
Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών στηρίζεται στο συγκερασμό των αντιφατικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν το νησί των Σπετσών, αναδεικνύοντάς το σε ιδανική τοποθεσία για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.   
Ο αγώνας θα περιλαμβάνει παράκτιες ιστιοδρομίες με φόντο τις ακτές της Πελοποννήσου και των Σπετσών, όπως και περίπλου σημαντήρων. Ο συνδυασμός αυτός, θέτει τα θεμέλια για τη διεξαγωγή ενός ξεχωριστού κλασσικού ιστιοπλοϊκού αγώνα. 

Απέχοντας μόλις 54 ναυτικά μίλια από την Αθήνα, οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, με τη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών και Παραδοσιακών Καϊκιών.
Η γεωγραφική τοποθεσία του νησιού, η τακτική σύνδεσή του με το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά καθώς και η ευκολία πρόσβασης, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Πελοπόννησο παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι συνθήκες ιστιοπλοΐας που επικρατούν είναι ιδανικές. Ο άνεμος είναι αξιόπιστος και ενισχυμένος από τα ρεύματα αέρος στην ξηρά, ενώ δημιουργεί τον περίφημο «μπουκαδούρα», ο οποίος εξασφαλίζει την ανάπτυξη ταχύτητας στα σκάφη, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα ήσυχα νερά κλειστού κόλπου.

http://www.classicyachtrace.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου