Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

1o 24ωρο αντοχής BMWbikers 24/25 Σεπτέμβρη 2011

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας εδώ και πολλούς μήνες, αλλά γνωρίζαμε ότι απαιτούσε πολύ χρόνο και οι δυσκολίες για την υλοποίησή της ήταν μεγάλες. Από την άλλη η πρόκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Μετά από αλλεπάλληλες αναζητήσεις, συζητήσεις, προτάσεις, συνεννοήσεις αλλά και πολλές εκατοντάδες αναγνωριστικά χιλιόμετρα, ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά, ότι το “1ο 24ωρο αντοχής bmwbikers” είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24/25 Σεπτεμβρίου 2011.

Η ονομασία δεν είναι τυχαία, καθώς το "24ωρο" μεταφράζεται σε δύο γεμάτα [πραγματικά γεμάτα] 12ωρα οδήγησης, το Σάββατο και την Κυριακή. Το "αντοχής" σημαίνει, ότι είναι μία [μικρή] δοκιμασία για τον κάθε έναν αναβάτη. ΔΕΝ είναι μια μικρή βόλτα για καφέ και πίσω. ΔΕΝ προορίζεται [σε καμία περίπτωση] για αναβάτες που δεν είναι συνηθισμένοι ή δεν θέλουν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα. ΕΙΝΑΙ για αναβάτες πεπειραμένους ή και γι’ αυτούς που θα ήθελαν να δοκιμαστούν σε ελληνικό έδαφος πρώτα, σε ασφαλείς συνθήκες, πριν προβούν σε μεγάλες και πολυήμερες εξορμήσεις στο εξωτερικό. ΔΕΝ είναι αγώνας. ΕΙΝΑΙ μία ευκαιρία για συνάντηση για τους απανταχού Έλληνες μοτοσικλετιστές, που αγαπούν τα ταξίδια, ανεξαρτήτως τύπου και μάρκας μοτοσικλέτας.

Η έναρξη θα γίνει από την πόλη της Λαμίας το Σάββατο στις 10 το πρωί [το αργότερο] και ο τερματισμός θα είναι στον Αγιόκαμπο της Αγιάς Λαρίσης την Κυριακή έως τις 4 το απόγευμα [το αργότερο]. Το Σάββατο το βράδυ θα υπάρχει διανυκτέρευση στη Βοβούσα Ιωαννίνων [όπου βρίσκεται και το τελευταίο check point της πρώτης μέρας], στην καρδιά της Βάλια Κάλντα της Πίνδου. Η διαδρομή και των 2 ημερών του 24ωρου αντοχής, από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, είναι περίπου 720 χλμ. Η συνολική διαδρομή από Αθήνα [με την επιστροφή] είναι περίπου 1290 χλμ και από Θεσσαλονίκη [με την επιστροφή] είναι περίπου 1210 χλμ

Καμιά από τις επιλογές μας, όπως εξηγούμε παρακάτω, δεν είναι τυχαία.

Η επιλογή της ημερομηνίας έγινε ώστε να μην συγκρούεται με τις δύο καθιερωμένες επίσημες εκδηλώσεις των φόρουμ, που είναι η κοπή της πίττας [στις αρχές του έτους] και η πανελλήνια συνάντηση [στις αρχές του καλοκαιριού] καθώς και να μην ανταγωνίζεται το ήδη καθιερωμένο και πετυχημένο "οικουμενικό" 36ωρο Moto Guzzi. Έτσι η φθινοπωρινή ημερομηνία είναι ιδανική, αλλά και καλύπτει ταυτόχρονα ένα κενό που υπήρχε. Επιπλέον, λόγω ήπιων καιρικών συνθηκών, καλών θερμοκρασιών και μεγάλης ακόμα μέρας, η αρχή του φθινοπώρου είναι κατάλληλη.

Η επιλογή των διαδρομών έγινε με κριτήριο την ομορφιά τους, καθώς περιλαμβάνουν όλη την παλέτα της πανέμορφης Ελληνικής φύσης, αλλά και το χαρακτήρα τους, καθώς από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό ταξιδεύουμε μέσα σε υπέροχους στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους [μόνο] με πολύ καλή στην πλειοψηφία τους άσφαλτο. Στο σύνολο της, η διαδρομή σχεδιάστηκε και με ένα επιπλέον κριτήριο, να κάνουν τα ίδια χιλιόμετρα όσοι ξεκινήσουν και επιστρέψουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, το σύνολο των χιλιομέτρων σε συνδυασμό με το είδος των διαδρομών, υποδηλώνει και το βαθμό δυσκολίας που θέλαμε να προσδώσουμε στο “1ο 24ωρο αντοχής bmwbikers”. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και εξοντωτικό.

Η επιλογή του τόπου διανυκτέρευσης έχει κι αυτή τη σημασία της. Η Βοβούσα, εκτός της μαγευτικής ομορφιάς της που είναι αναμφισβήτητη, διαθέτει όλες τις εναλλακτικές επιλογές καταλύματος. Camping έξω από το καταφύγιο δίπλα στον ποταμό Αώο, διανυκτέρευση μέσα στο καταφύγιο σε κουκέτες και τον ξενώνα «Κερασιές» με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Υπάρχουν ξενώνες και στο κοντινό χωριό Περιβόλι. Θα σας δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα links για το σκοπό αυτό. Τελικά, ο τόπος και ο τρόπος είναι κομμάτι του πάζλ που λέγεται “1ο 24ωρο αντοχής bmwbikers”.

Ο Cris και ο Doc είναι, από την ομάδα διαχείρισης του φόρουμ bmwbikers, οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν σε πέρας αυτό το νέο εγχείρημα και θα σας βοηθήσουν σε όποια απορία ή επιπλέον διευκρίνηση χρειαστείτε [μέσω του παρακάτω συνδέσμου ή με πμ].
Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε (οδηγίες, σημείο εκκίνησης και τερματισμού, χάρτες, check points, διάφορες λεπτομέρειες, tips κα).

Στο παρόν θρεντ μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και μόνο.

Σας περιμένουμε όλους.
Η ομάδα του bmwbikers

http://www.bmwbikers.org/forum/showthread.php?t=15436http://www.facebook.com/event.php?eid=127216940705338http://www.bmwbikers.org/forum/showthread.php?t=15436

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου