Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

49th Aegean Sailing Rally ! 14-23 Ιουλίου 2012!







Tο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τονΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην ανοιχτή θάλασσα στη χώρα μας. Από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από όλη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά σκάφη δίνουν το παρών στη γραμμή εκκίνησης.
Ανάμεσά τους υπάρχουν τα καλύτερα σκάφη και τα πιο εκπαιδευμένα πληρώματα που έρχονται αντιμέτωπα σε μια μάχη γοήτρου.




Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει κάθε χρόνο τους αγώνες του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου. Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Από τον καιρό που το ιστορικό Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ μεθορμίσθη ως ναυτικό μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, η εκκίνηση του αγώνα δίδεται συμβολικά πλέον από τον προ του Θωρηκτού θαλάσσιο χώρο.
Το συνολικό μήκος των διαδρομών κάθε Ράλλυ Αιγαίου ποικίλει αναλόγως της θέσεως των νησιών που έχουν επιλεγεί κάθε χρόνο ως ενδιάμεσοι σταθμοί και κυμαίνεται μεταξύ 250 και 400 ναυτικών μιλίων περίπου. Στους αγώνες του Ράλλυ Αιγαίου παίρνουν μέρος ιστιοφόρα σκάφη, με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστιοφορίας, τα οποία κατατάσσονται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν κυρίως για αγώνες και σκάφη θαλασσοπορίας. Επειδή όμως τα σκάφη είναι ανόμοια, ο μεταξύ τους συναγωνισμός γίνεται δυνατός με τη βοήθεια συστήματος ισοζυγισμού, το οποίο είναι συνάρτηση του βαθμού ικανότητος του κάθε σκάφους.
Στην αρχική της μορφή η διοργάνωση ήταν ένα αυστηρά αγωνιστικό γεγονός. Με την πάροδο των ετών και λόγω της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής Ελληνικών και ξένων σκαφών, μετεξελίχθη σε μία γενικότερης σημασίας ναυτική εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τα νησιά του Αιγαίου και την ναυτική μας παράδοση. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασιστικής σημασίας ήταν η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού.
Η διάθεση του ιστορικού Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ για την συγκέντρωση των Κυβερνητών (Skipper' s Meeting) και η εκδήλωση υποδοχής Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, η συνοδεία Πολεμικού πλοίου κατά την διάρκεια των αγώνων, ο συντονισμός και η διάθεση τοπικών μέσων για την υποδοχή των σκαφών στα νησιά του Αιγαίου, η διοργάνωση τοπικών ναυτικών εορτών με την συμμετοχή του νησιώτικου πληθυσμού και η σύνδεση με την Ελληνική ναυτική παράδοση καθώς και η τελετή απονομής των επάθλων και η δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, με την παρουσία πέραν των πολιτικών αρχών και όλης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού κατά τις εκδηλώσεις αυτές, βοήθησε αποφασιστικά να αποκτήσει η διοργάνωση μεγάλο κύρος και δημοσιότητα.
Λόγω του γεγονότος αυτού το Ράλλυ Αιγαίου προσελκύει επί σειρά ετών ελληνικές και ξένες εταιρίες που αναλαμβάνουν την χορηγία της διοργανωσεως.



Το πλέον εξελιγμένο Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών και ασφάλειας του πληρώματος, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των κινήσεων καθώς επίσης και για την εποπτεία των διαγωνιζομένων σκαφών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την G4S Telematix S.A., Μέλος του Ομίλου ΕταιρειώνG4S, κορυφαία ελληνική εταιρεία εφαρμογών Τηλεματικής και μόνιμος συνεργάτης του ΠΟΙΑΘ τα τελευταία χρόνια, στη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου.
Το Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών της G4S Telematix S.A. είχε αρχικώς σχεδιαστεί για να καλυφθούν θέματα ασφαλείας σκαφών και πληρωμάτων.
Πλέον, το σύστημα αυτό χάρη στην ευελιξία και τις αυξημένες δυνατότητές του δεν αποτελεί μόνο σημαντικότατο παράγοντα ασφαλείας για τα σκάφη και τα πληρώματα, αλλά και μία εξίσου σημαντική πηγή χρήσιμης, έγκυρης και πολύπλευρης ενημέρωσης για τους λάτρεις του αθλήματος, κατά την διάρκεια των αγώνων.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του θαλάσσιου χώρου αλλά και τις ειδικές ανάγκες των σκαφών, η λύση που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα αυτόνομο πλήρως αδιάβροχο σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, το οποίο έχει προγραμματιστεί να στέλνει την θέση του σε μία εξελιγμένη εφαρμογή απεικόνισης του θαλάσσιου υποβάθρου σε πραγματικό χρόνο.
Το δορυφορικό σύστημα τοποθετείται επί των σκαφών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλει σήματα πληροφοριών που περιλαμβάνουν την θέση του σκάφους στο θαλάσσιο χάρτη, την ταχύτητά του, την κατεύθυνσή του, το όνομα του και στατιστικά της διαδρομής του.
Τα σήματα πληροφοριών για όλα τα σκάφη της διοργάνωσης απεικονίζονται στην εφαρμογή του θαλάσσιου υποβάθρου έτσι ώστε όλοι οι φίλοι του αθλήματος, να μπορούν ζωντανά να παρακολουθούν τις πορείες των σκαφών και την εξέλιξη της διοργάνωσης σε πραγματικό χρόνο.
Παράλληλα, το δορυφορικό σύστημα παρέχει ασφάλεια στο πλήρωμα καθ'όλη την διάρκεια των αγώνων, προγραμματίζοντας γεωγραφικές περιοχές, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών της G4S για οποιαδήποτε είσοδο ή έξοδο από τις γεωγραφικές αυτές περιοχές.
Επιπλέον, μέσω του ενσωματωμένου κουμπιού πανικού που διαθέτει το σύστημα, το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να αποστείλλει σήμα για βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή.
Η εφαρμογή ζωντανής απεικόνισης του στόλου των σκαφών είναι προσβάσιμη μέσω Internet από την ιστοσελίδα του Ράλλυ Αιγαίου, μέσω της οποίας οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθούν τα σκάφη σε πραγματικό χρόνο.
Η μακρόχρονη εμπειρία και η τεχνογνωσία της G4S Telematix S.A. συνθέτουν αναμφίβολα ένα σημαντικό παράγοντα για ακόμη ένα εντυπωσιακό και απόλυτα επιτυχημένο Ράλλυ Αιγαίου!




http://www.aegeanrally.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου